De ontwikkeling en het gebruik van mobiele apparaten is nog steeds in opmars. De schermresoluties van beeldschermen en televisies worden alsmaar groter. De kans dat uw website door een breed scala aan verschillende resoluties wordt bezocht wordt hierdoor alleen maar groter. Voor de webdesigners wordt het dus bijna onmogelijk gemaakt om nog van een standaard schermresolutie uit te gaan bij hun ontwerp. Hierdoor wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van een vrij nieuwe techniek, het zg. Responsive Webdesign.

Responsive Design is een techniek waarmee een website wordt gecreëerd dat zich aanpast aan de resolutie van het scherm van de bezoeker. Responsive Webdesign optimaliseert de ervaring van de gebruiker door het creëren van een flexibele webpagina, exact afgestemd op het apparaat dat de pagina bezoekt.


Kostenbesparend
Vóór de invoering van het responsive ontwerpen was het gebruikelijk om meerdere versies van een website te maken voor elk afzonderlijk apparaat of voor de meest gebruikte apparaten. Door het gebruik van Responsive Webdesign heeft u maar één website nodig en zal hierdoor maar één versie van de broncode en CMS (Content Management Systeem) benodigd zijn. Dit betekent dat u op zowel tijd als kosten kunt besparen.

Verhoogde omzet/verkoop
Wanneer potentiële klanten uw website bezoeken en tegen gebruikersproblemen aanlopen op hun mobiele apparaat is het niet ondenkbaar dat zij uw website verlaten. Echter, als potentiële klanten gemakkelijk en probleemloos, mobiel uw website kunnen benaderen is het al minder waarschijnlijk dat zij overstappen naar de concurrent.

Nadeel
Een groot nadeel van responsive websites is dat veel oudere browsers er niet mee overweg kunnen. Om het alsnog goed werkend te krijgen zijn eventueel extra aanpassingen nodig. Niet onoverkoombaar maar de winst in tijd kan daardoor teniet worden gedaan. De meest moderne browsers ondersteunen de techniek gelukkig wel. Ondanks dit nadeel wat ons betreft toch een verstandige keuze om Responsive Webdesign te implementeren. U bent dan in ieder geval goed voorbereid op de toekomst.

Blijf uw concurrentie voor!
Uit recente statistieken blijkt dat minder dan 30% van de websites momenteel geoptimaliseerd zijn om volledig en correct gebruik te maken van de mobiele web technologie en door toepassing van Responsive Webdesign. Uw onderneming heeft hierdoor de mogelijkheid om een aanzienlijke voorsprong op de concurrentie te krijgen. Laat deze kans niet liggen en informeer vandaag nog naar wat wij voor u kunnen betekenen!